fredag 4 oktober 2013

Hälsokontroll.

Idag är jag lite spänd och taggad. Jag ska till Fias Kraft&Hälsa på förmiddagen och göra ett test med bland annat en bioimpedansvåg. Jag är ju ingenjör och älskar mätvärden. Kilovågen i badrummet ensam är ett dåligt hjälpmedel så nu har jag till slut givit efter för nyfikenheten. Men kombinerat med måttbandet och känslan för den egna kroppen så har den sitt berättigande.

Styrka och skönhet. Eller?
Jag känner ju hur de gamla  kläderna sitter allt sämre. Jag får smalare midja, börjar skönja magmuskler - i rätt ljus iaf - och får skata men säkert mer volym upptill. När det samtidigt är stabilt i kilovikt så tolkar jag det som att fettet runt midjan byts mot mukkler på axlar och armar. Dagens test ska ge betydligt fler mätvärden att börja följa. Jag vill ju ha bekräftelse i siffror och inte bara klappar på biceps eller blandade jublande stöttande småhopp från publiken.

Kanske en sådan här? Eller?

Jag har fullt förtroende för Fia som testledare och utvärderare men är i grunden lite lätt skeptisk till mätmetoden. Nu vet jag att man använder detta även på elitnivå, tex RFs träningsanläggning på Bosön. Vi ska skicka elektroner med  förmodligen olika mängd och frekvens genom kroppen. Fine, det är möjligt att det kan leda till de svar som utlovas. Nu grundar jag min skepticism på ingenting annat än min känsla. Du som följer mig vet att jag älskar utveckling och ser verkligen fram emot dagens övning. En rapport kommer naturligtvis.

1 kommentar: