fredag 29 mars 2013

Trettiofyran!

"Denna dröm har varit vår uti många herrans år, denna dröm har varit vår och det har nog satt sina spår."

Vad är det ni hör mig säga hela tiden? Mål-träning-resultat.--> ständig utvärdering och kursjustering vid behov. Men det finns bara en väg till  målet oavsett om det är upp, framåt, till guldet eller till hennes hjärta eller vart du nu är på väg. Det är den du ska ta och ingen annan. Du ska skapa din dröm, bygga vägen och landa mjukt i vinstens famn. Först när du verkligen vill något så får du det. Tvekan ger rostbröd.

En tydlig målbild är viktig.

I detta ligger att du måste våga vara dig själv. Du måste våga vara fullständigt naken och ärlig i uppgiften. Mot dig själv och mot de som inte förstår, de som kanske inte kan sätta sig in i vad en måluppfyllelse är värd. Både vad den kommer att vara värd för dig när du är där och faktiskt heller inte - arma satar - inte kan öppna sina sinnen så mycket att de kan sätta sig in i och värdera en sådan situation. Jag menar inte att de har en intelligens som en amöba för det, de kan bara inte förstå. Du, däremot ser målet klart och då blir det verkligt.

"Hang on to your dream!"

Se på Örebros hockeylag igår och inse vilken drivkraft en dröm - i det här fallet gemensam och strödd över tid - har som motivator. Trettiofyra år har det tagit att hitta hem igen. Och många kursjusteringar har det varit. Folk har tom dött i processen. Till slut kommer det dock att bli en måluppfyllelse bara man är fokuserad och beredd att ta matchen ända ut. Ni vet, tills hon sjunger, hon den stora.

Du måste vara beredd att betala priset.

"The definition of insanity is doing the same thing but expecting different results" gäller i all sin tyngd. Så om du peggar lika, slår likadant med samma klubba och inte lär dig av det förra plasket ute till höger så kommer du att få plikta igen. Och igen. Albert, den gode mannen som troligen ligger bakom uttalandet kunde en del. Einstein. När det gäller driverhistorien ovan så kan jag dessutom intyga att det är så det fungerar. Femman på Jönåkers GK tycker jag bäst om på vintern. När isen lagt sig. Fast jag har en dröm, en bild av hur det ska gå till. Du ska nämligen ha en bild av varje detalj annars chansar du bara.

Det är inte din förlust.....


Låt ingenting stoppa dig från att nära din dröm. Tänk på den ofta, vattna den och beskär den. Våga andas den, låt människors intresse i din process stärka dig oavsett vad de har för åsikt. Den är ju din och det är du som kommer att få njuta av den. Du kan berätta för dem hur det kändes. Efteråt. Om du vill.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar