söndag 17 februari 2013

Krama en ingenjör!


En helt naturlig uppmaning naturligtvis. Utan oss skulle världen ha sett betydligt tråkigare ut. Det mesta som du har runt dig idag skulle inte fungera eller ens ha funnits där om inte någon vågat ta steget en gång tidigare. Det krävs att man vågar sticka ut och tänka utanför fyrkanten för att något ska hända. Du har en idé och till slut - efter hårt jobb och mycket matte - så är du redo att testa i verkligheten. Då har du inte bara slagits med naturvetenskapen och metoderna, du har även övervunnit det inom dig som talar om att omvärlden tycker att du är konstig.

Hmm, jag har en idé.......
Okunniga i ämnet och avundsjuka på att du vågar sticka ut kommer folk att vara skeptiska. En del kommer till och med att önska att du misslyckas eftersom du tar för mycket plats. Plats som de själva inte ens skulle vilja ha, så varför de tänker så istället för att stötta är för mig en gåta. Nåväl, du ger faktiskt mer eller mindre fan i vad de tycker eftersom du har satt dina mål och stakat ut en väg att nå de resultat du vill. Om inte Nikola Tesla vågat utmana Edison och hela världen hade vi inte haft det elektriska system vi idag har. Om inte Janne Boklöw tänkt utanför rutan? Eller Fosbury? Listan kan göras lång och som du märker så gled jag som väntat från naturvetenskap till idrott.

Hmm, jag har en idé......
Oavsett om din tanke - idé - är stor eller liten ska den testas för att du ska må bra. Do, do, do! Handlar det om att byta grepp för att orka mer så gör det. Eller byta sport? Eller kanske byta ut den där trasiga prylen på MTBn. Det spelar ingen roll som sagt utan det viktiga är att du bestämmer dig och så kör du all in. När det gäller träning är det ännu viktigare att du vågar utmana dig själv och strunta i omvärldens skepticism. Att bara gå och göra samma sak månad efter månad är föga utvecklande. Har du sprungit på gruppträningar så prova på att köra lite maskiner eller ännu hellre fria vikter. Vad skulle hindra dig? Lämna comfortzonen och väx samtidigt som du kan njuta av att slå andra med häpnad.

Tack!
Som Tesla gjorde redan för hundrafemtio år sedan. Krama en ingenjör och kom ihåg varför.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar