söndag 19 januari 2014

Del tre - I dag är en gåva..

Igår är historia, i morgon ett mysterium och idag en gåva. Så rätt men ofta banalt använt. Det är en metod och inte en floskel.

Var beredd att agera för det är i nuet allt händer.
Vi har gått igenom del ett och två av trilogin, idag sammanfattar vi allt i det enda viktiga, nuet. Du har släppt det gamla men lärt dig av det. Du tar till och med fram bra saker ur det ibland för att lyfta, känslor, händelser eller personer som för ett ögonblick ger styrka. Du lär dig även av mindre bra saker men dem har du skrotat och de tar inte längre plats och kraft. 


Lär dig av misstagen, men skrota dem snabbt.
Du är bekväm i tanken att i framtiden kan allt ske, allt du vill kan du bli eller göra. Du sätter upp mål, önskningar och kanske till och med skriver ner dem. Men för att kunna nå dem, ett efter ett, så måste du släppa den krampaktiga fokuseringen på vad du vill uppnå. Om du låser tanken vid ett mål så riskerar du att vara så fokuserad att du inte ser alla andra möjligheter som dyker upp. "Du ser inte skogen för alla träd." Du ska ha kvar din mållista. Du ska vilja nå dem men för att nå dem där framme i tiden, i framtiden, måste du leva i nuet. Kom ihåg att det bara finns en sanning, och det är "att det är alltid nu!"
Allting kan hända i framtiden.
Det är nu idag som du tar emot alla möjligheter och bestämmer vad du ska göra med dem. Det är nu idag som du tar steget in på stigen mot målet eller steget åt något annat håll. Om du har tankarna låsta kanske du missar en möjlighet. Du måste lära dig att acceptera att det som sker det sker, dvs det som jag alltid tjatar om gäller i högsta grad. Du väljer själv hur något ska påverka dig och kan genom din acceptans använda händelserna för att nå dit du vill. Ganska enkelt och behagligt, eller hur?



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar