torsdag 1 maj 2014

En arbetets dag?

Det känns inte alls bra och det här är en dag när jag verkligen blir lite orolig. Vi ser ut att gå mot tuffare tider i landet. Jag tänker inte på ökat våld eller ungdomar som inte kan räkna. Jag tänker på kapitalförstöring i form av ett återinförande av gamla tankesätt. Som att man kan skapa jobb via ökat skattetryck i samhället. Det är fel, det har testats tidigare - Sovjet, Kuba och Nordkorea - och det har inte fungerat. Man kan vinna kortsiktiga segrar via tvång men man kan aldrig - aldrig - vinna över en stark vilja. Hos oss företagare och entreprenörer är viljan allt.


Staten ska inte skapa jobb, staten kan inte skapa livskraftiga jobb. Bara företagare i samarbete med samhället kan skapa bestående välstånd. Jag förstår att många utan vilja eller utbildning lockas av det slacker-liv som vänstern lockar med. "Rösta på oss så ser vi till att du får pengar". Problemet är att vi har en begränsad total mängd pengar i omlopp. I min värld ska dessa användas av individen efter egen vilja och inte låsas i statliga projekt. Som hon sa, hon Margaret med lite stake; "Socialismens problem är att man förr eller senare får slut på pengar. Någon annans pengar!"

Jag som driva av en egen järnvilja, en tro på din vilja och din kunskap, en brinnande lust att utvecklas som person men även tillsammans med kommer alltid att kämpa mot kollektivism och minskad personlig frihet. I mitt Sverige - Puttes Sverige - får man, man till och med SKA. Samtidigt som man låter alla andra med. Annars djävlar! Nej, jag kommer inte att gå ut och lyssna på något tal eller gå i något tåg. Men jag kommer att arbeta. Idag, som igår och som i morgon. Det nya idag är att jag ska röja i lägenheten, något som mina andra jobb har satt ett effektivt P för de senaste veckorna. Du gör som du vill men du är hjärtligt välkommen att följa mig mot en allt bättre värld.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar