torsdag 21 april 2016

Krishantering - i helvete heller K-G!

Som ledare mår jag dåligt av hur miljöpartiet konstant klantar till det och därmed gräver sin egen grav. Det är så synd att vår inrikespolitik handlar om negativa skandaler istället för positiv uppbyggnad med gemensamma krafter. Jag har som du vet inget emot att folk har andra åsikter än mina. Tvärtom är det den oundvikliga därur komna dialogen som är vägen till utveckling.

Det värsta är att miljöpartiets ledning verkar sakna all skolning och kunskap i ledarskap. I nyheterna i morse hördes annars utmärkte K-G Bergström tala om "MPs felaktiga krishantering". I helvete K-g, det handlar inte om det. Med klar målbild, strategistyrning och tydliga kravspecar för nyckelpersoner hade allt detta undvikits. Detsamma gäller för övrigt Sverigedemokraterna. Problemet är att man i tider av snabba framgångar inte bryr sig om annat än att fylla platser man tilldelats. Det är där felet ligger. Jag har den klara uppfattningen att tex rösträtt inte borde ges till alla utan krav på kompetens. Att tjänster i offentlig miljö inte ska tillsättas godtyckligt. Våga ställa krav och kontrollera vad folk påstår om sig själva.

Låt oss säga att jag står inför min viktigaste uppgift. Jag kan ha mött vad jag anser är världens underbaraste kvinna. Låt oss säga att vi talar om en potentiell livskamrat och inte bara en lekkamrat för stunden. Inte skulle jag anse mig klar att ta det stora steget utan klar målbild och en väg dit. Jag skulle skaffa mig kunskap om vad uppgiften kräver innan jag börjar jobba på den. Om jag plötsligt - för henne - skulle redovisa vad jag kan utan att var förberedd för granskning så är ju risken för katastrof överhängande. Det är vad alla dessa opportunister i miljöpartiet gjort. Stora uppgifter chansar man inte med. Att som miljöparti hamna i regeringsposition måste väl vara en uppgift av samma dignitet. Vi talar helt enkelt om dåligt ledarskap utfört av amatörer som snubblat över en chans. Chanslösa amatörer.
Det här blev en lång tex, jag har inte publicerat någon på väldigt länge här. Om du tycker om det jag skriver får du gärna kommentera och sprida vidare. Jag är densamma. En naturkraft som älskar mig, dig och alla andra. Som tror att allt faktiskt är möjligt bara man vill det tillräckligt mycket.
Och vet du vad? Jag kan ha mött henne. Och håller på och förbereder mig för match. / Patrik Woss, VD och vinnare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar