lördag 12 september 2015

Race day!

Lite drygt 21 kilometer är kanske inte dumt, men lite olämpligt om man inte är helt förberedd. Så här med nio timmar till start så börjar det bli påtagligt hur dåligt tränad jag är för uppgiften. Inte dåligt tränad totalt sett naturligtvis, där är jag tvärtom bra i form. "Stor, stark och vacker tjugonioåring", som jag själv brukar tänka i badrummet. Hahaha. Nä, problemet är att jag inte sprungit som jag borde och har för lite ledbrosk i knäna. Fast förmodligen överlever jag och får en skön tur runt Hufvudstaden. Allt funkar i min värld.

"Allt går bra i Puttes värld."
Jag börjar dagen med en lugn frukost och med TVn på i bakgrunden för ovanlighetens skull. Just idag har jag tid att göra det. Ännu ett utmärkt program om träning och näringslära för vanligt folk rullar i bakgrunden och jag nickar ganska ofta bekräftande. Samtidigt som jag mår illa när jag ser bilder från gatorna någonstans i Storbritannien med häckar och lår som frisparksmurar. Jag tycker ärligt talat synd om dem när jag tänker på deras begränsade framtid som sannolikt kommer att kunna sluta i sjukdom. Samtidigt som jag blir heligt förbannad på dem. Tycker inte också du att man har ett eget ansvar för allt man gör?

Eget ansvar var ordet!
Jag är för beslut. Jag är för förändring och utveckling. Jag tycker till och med att det är nödvändigt. Jag försöker dessutom leva som jag lär genom att våga göra saker. Lära mig saker. På senare år har jag dessutom jobbat hårt på att lära mig att lyssna i stället för att försöka övertyga. Jag vill förstå dig för att kunna leva med dig. Det senaste året har verkligen varit utvecklande på det planet. Vi var två som tog ett snabbt beslut för att vi ville lära oss. Tio månader senare tog vi ett annat beslut. Det är inte på något sätt ett misslyckande, tvärtom ett resultat av nyfikenhet och styrka hos två individer som vill utvecklas.

Turistrunda.
Man måste inte heller alltid tycka lika i allt, det är väl nästan tvärtom en garanti för en långsam grå död - ett samhälle utan utveckling - om debatten och tankearbetet trycks undan. Oavsett hur väl man motiverar samordning och likhet så är det sällan utvecklande. Man måste tycka olika. Man måste tycka om olika. Jag tycker att det trots allt är en god idé att springa långt i eftermiddag - jag accepterar om du nu skulle tycka olika. Eller du kanske springer bredvid mig idag? Kram!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar