måndag 10 november 2014

Jag tror på mitt Sverige.

"Ledsen men jag kan inte åka på mässan, jag har fått förhinder", sa konsulten. "Tough shit då, jag själv är bokad med föreläsningar i Göteborg hela den veckan", sa jag och såg myndig ut. Till saken hör att jag vanligtvis förutsätter att man gör som man lovat. Jag brukar själv göra det. Fem dagar som krockar är dessutom ett major problem i vår agenda. I alla fall det här året när våra kunder verkar tycka om oss alldeles särskilt. Vilket de gör helt rätt i. Naturligtvis.

"..och det här kylen. De är till dig..."
Förutom principfast så är jag även flexibel. Du minns väl mina regler - "tveka aldrig att ta ätt beslut, älta inte och inte lämna fler lik än man behöver bakom sig" - om  hur livet ska levas. Dvs, ha alltid en bra plan men förändra den blixtsnabbt om vägen plötsligt pekar mot något annat än målet. Fyra-fem samtal senare så hade vi bokat om sex utbildningstillfällen och några mätningar i Göteborg till förmån för en vecka i Jönköping. Och det här blir väl dagens budskap, allting går.

En behaglig kvällsmåltid Bankeryd style.
Att hitta boende i en mässvecka i Jönköping kan bestå i ett eller två av två problem. Det kan vara omöjligt eller dyrt. Eller en opraktisk combo av dessa alternativ. Nu dagen D minus en natt står jag dock i en källarvåning med egen ingång i en alldeles charmerade tegelvilla från sjuttiosex i Bankeryd. Välkomnad av en vän till en vän som jag träffat EN gång för tio år sedan. Och hans fru som jag aldrig tidigare träffat.
Mer gästfrihet och känsla än de flesta hotell.
"Du huserar helt fritt här hela veckan, sängen, toan och kylen, Ja, jag dricker Pripps men de här är till dig...". Det är sådana uttalanden och sådan vänskap som gör att jag tror på mitt vackra Sverige. Det finns en vilja att hjälpa till och jag hoppas vid - inte gud men något annat nyttigt - att det inte är en generationsfråga. Mina värdar är något äldre än jag. Tonen i kommunikationen innan jag kom hit var vänlig, vid dagen bekräftande telefonsamtal uppsluppen och nu är den hjärtlig. Nu ska jag dricka kaffe med värdarna. I morgon tänker jag be att få låna deras kök och bjuda på middag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar